Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

PipeClub.Gr I

Και ενώ τα προσωπικά μηνύματα «καλωσορισμάτων» σταμάτησαν (μία φορά ανταπέδωσα τον χαιρετισμό και ο Mod o Τρομερός το βούλωσε – ευτυχώς γιατί μας τα είχε κάνει τσουρέκια), πάω να κάνω login και διαβάζω:

You have been banned from this forum. 
Please contact the webmaster or board administrator for more information.

Χμμ... ενδιαφέρον. Το φιρμάνι που ακολούθησε ήταν δυστυχώς λιγότερο ενδιαφέρον. Τελείως φιλικά, τώρα: την κάνετε τη μαλακία, ήταν ανάγκη να το ανακοινώσετε; Όπως το παιδάκι που χέζει για πρώτη φορά στη λεκάνη και φωνάζει: «μαμά, τα’κανα!». Δηλαδή τι περιμένετε τώρα; Να έρθει κάποιος να σας πει «μπράβο» και να σας σκουπίσει τον κώλο; Εγώ πάντως, σφουγγοκωλάριος δεν υπήρξα ποτέ. Οπότε, μη σας ξεφύγει και σκύψετε μπροστά μου.

Αλλά πέρα από αυτό, το ζουμί της υπόθεσης που είναι; Τόσες μέρες διαβουλεύσεων στη mod area, αυτό καταφέρατε να γράψετε; Τς-τς-τς... με απογοητεύσατε, παιδιά. Τα πρωτοκλασάτα μέλη σας που κανιβαλίζουν όσους δεν γράφουν πια στο μαγαζί σας κάνουν καλύτερη δουλειά. Σας προτείνω να τους μπάσετε στις κρυφές σας περιοχές. Τις επίμαχες υπογραφές τις έφαγε το μαύρο διαδικτυακό σκοτάδι. Αλλά ήταν προκλητικές (υποσημείωση: «συχνά» = 2 αλλαγές υπογραφής σε διάστημα οκτώ μηνών), όπως η Γη ήταν κάποτε επίπεδη. Αυτές οι πατερναλιστικές μαλακίες επιφέρουν φαινόμενα déjà vu.

Αλλά το highlight είναι η συγκυρία. Τη μέρα που στο forum σας ποστάρονται φωτογραφίες με βυζιά, κουμπούρια, πυροβολοκώλους και τα συναφή, εγώ μπανάρομαι ως προκλητικός. Αυτό, μα τον Όντιν, με έκανε και γέλασα με την καρδιά μου (καθ’ ότι soulless). By the way, δεχτείτε και μία πρόταση από ένα πρώην μέλος σας: Αποθησαύριση στο θέμα Βυζάρες και φυσεκλίκια. Σε δεύτερο χρόνο, δημιουργία νήματος με θέμα: «η επίδραση του burley στο κατσάρωμα της πουτσότριχας».

PS1: Μην ταλαιπωρείτε τους lurkers. Στο hellenicpipesmokers.gr δεν είμαστε «παρέα», οπότε εκεί οι κεκαλυμμένες ή μη σποντίτσες δεν έχουν θέση. Εκεί μιλάμε για πίπες και καπνούς.

PS2: Μερικά picograms κερατίνης δώρο σε όσους επιμένουν να με αναφέρουν κακαρίζοντας. Έχω ακούσει ότι με συχνή χρήση, κάνεις μεγαλύτερα αυγά.     

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Slot machine



Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που έχει να κάνει με πολύ ουσιαστικά πράγματα και όχι με uppercase. Και αν πω στον διευθυντή ότι παρενοχλείς τα άλλα παιδάκια με κρυφά ραβασάκια, θα σου τραβήξει τ' αυτί. Μπα, λάθος. Ο διευθυντής μπορεί και να το ξέρει και να αφήνει που και που καμμια ψιλή να πέφτει στο διάλειμμα.

Στη δουλειά μας αναφέρουμε πάντα τις πηγές. Και όταν κάνουμε quote αναφέρουμε και τη σελίδα. Εν προκειμένω, κλέβω ακούσια τη δόξα από τους Deep Purple. Παρακαλώ να αποκατασταθεί η αλήθεια. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θυμάμαι ποιος μου χάρισε το album για να μπορεί να γραφτεί μία εμπεριστατωμένη κριτική.

Όσες στροφές και να κάνεις γύρω από τον Ήλιο, μπορεί μονάχα να ξερνάς απ' τη ναυτία. Κι ο δάσκαλός μου, μου έλεγε ότι υπάρχει ο ομιχλώδης, ο σκοτεινός και ο ασυνάρτητος λόγος. Και η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια.

Μια εξήγηση για την εξαφάνιση του μαχαιρόδοντα είναι ότι ήταν πολύ εκλεκτικός αναφορικά με τη διατροφή του. Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν οι κανίβαλοι, όταν πάψουν να υπάρχουν μη ανθρωποφάγοι Homo sapiens. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι η de facto ύπαρξη τασεοϋποδοχέων του στομάχου. Η πλήρωση είναι γραφτό να μην έρθει ποτέ σε κάποιες περιπτώσεις.

Καθείς μας περιφέρεται με μύγες-δορυφόρους περί του κορμού του και ενίοτε η τροχιά είναι της σύγκρουσης με ένα τυχαία ευρισκόμενο αντικείμενο στις σωστές τέσσερις διαστάσεις.

Διαλέξτε, λοιπόν, x, y, z και χρόνο και θα σας δοθεί τροχιά. Το αντικείμενο δεν μπορεί να οριστεί a priori, αλλά διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερομένους. Τις μύγες πρέπει να τις φέρετε από το σπίτι. Η φάση είναι ρεφενέ. Το μόνο που με απασχολεί είναι αυτό το καλογυαλισμένο slot machine στη γωνία.       

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

1η Σεπτεμβρίου



Δεν έχω καμία αγωνία για το τι θα γίνει και πως θα ζήσω. Έτσι κι αλλιώς, ψιλομουντρούχος είμαι και μάλλον σπιτόγατος. Και ναι, έχουν δικαίωμα να ζήσουν υγιεινά όλοι (ακόμα και αυτοί οι υπέρβαροι που τρώνε τον άμπακα, δεν περπατάνε ούτε μέχρι το περίπτερο, βρίζουν 1,5 ώρα στον δρόμο για τη δουλειά κάθε πρωί χωρίς να κατανοούν την έννοια της αρτηριακής πίεσης και φωνάζουν για παθητικό κάπνισμα, καρκίνο και "έρευνες" - ανάθεμα κι αν ξέρουν τι σημαίνει επιστήμη οι αγροίκοι). Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης? Της ελεύθερης επιλογής? ίσως ο έλεγχος της εγκυρότητας όλων αυτών των βαρύγδουπων "επιστημονικών" ευρημάτων? Μπα, δεν με νοιάζουν όλα αυτά, τουλάχιστον προς το παρόν.  Ίσως εν καιρώ επανέλθω στο θέμα. Αυτό που με εντυπωσίασε σήμερα είναι κάτι που άκουσα από έναν τρομακτικά χαρούμενο (μιλάμε για μόνιμο τζοκερικό χαμόγελο μπασταρδεμένο με λίγο από satan-clause)   υποστηρικτή των αδυνάτων (βλ. αντικαπνιστών - έλεος με το πρώτο συνθετικό, εγώ είμαι απλά καπνιστής και όχι αντι-αντικαπνιστής), να λέει ότι τον επιβαρύνουμε ως Έλληνα φορολογούμενο, διότι πληρώνει τη νοσηλεία μας όταν παθαίνουμε κακά πράματα λόγω του καπνίσματος. Εν ολίγοις, εμείς κάνουμε τη μαλακία και αυτός που δεν φταίει σε τίποτα πληρώνει τα σπασμένα. Αυτή η θέση είναι απάνθρωπη, γεμάτη μίσος. Και δεν είναι το πρόβλημα ο τύπος που την είπε τη μπαρούφα. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία αυτή που κουβαλά η εκάστοτε αντι-καπνιστική περσόνα. Καθώς το "αντί" αυτό μεταβιβάζεται πλέον στους ανθρώπους και δεν περιορίζεται στην πράξη του καπνίσματος. 

Διότι, παλιοαρχίδι, υστερικέ μισάνθρωπε (που επιτέλους θα απελευθερώσεις τον καταπιεσμένο χαφιέ που έκρυβες μέσα σου και εγώ θα βρεθώ απένταρος από τις πενηντάγιουρες αφαιμάξεις), δεν μου καίγεται καρφί που δεν θα μπορώ να καπνίσω σε δημόσιους χώρους. Σε τελική ανάλυση, θα βρω την άκρη. Μπορεί και να καπνίζω λιγότερο. Μπορεί και να καπνίζω μόνο στο σπίτι μου. Μπορεί και να το κόψω. Αλλά ό,τι και να κάνω, αν εσύ ή το παιδί σου χτυπήσετε στον δρόμο, εγώ θα τρέξω να δώσω αίμα. Και αν όταν πεθάνω κάποια όργανά μου είναι ok, θα στα δώσω ευχαρίστως εφόσον τα έχεις ανάγκη. Και ό,τι άλλο μπορώ. Και θα πληρώσω με χαρά τους φόρους μου για την Υγεία (όλων μας, όχι μόνο για την πάρτη μου). Έτσι λειτουργεί το πράγμα. Τα πρωτεύοντα οργανώνονται σε κοινωνίες. Βλέπεις, εγώ ο ηλίθιος και δέσμιος του εθισμού μου αυτά τα θεωρώ αυτονόητα. Αλλά εσύ, είπαμε, είσαι αντι-καπνιστής.