Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Εσπρεσσάκι σκέτο, πίπες και καπνοί στο κέντρο

Την Κυριακή είχαμε μια συνάντηση με φίλους συγκαπνιστές. Η έννοια της επισημότητας έχει αρχίσει να ξεφτίζει στο κεφάλι μου. Όπως σαφώς εξηγείται και σε ένα κείμενο του online pipe club, οι ιστοσελίδες δεν θέλουμε να λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας (τουλάχιστον από τη στιγμή που ζούμε στην ίδια χώρα), αλλά ως σημεία αναφοράς. Ως αφορμές για πιο ουσιαστική επικοινωνία. Για αυτό και δεν θα πω ότι η συνάντηση ήταν συνάντηση των "Καπνοσυριγγιστών". Ήταν συνάντηση καπνοσυριγγιστών. Ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τις πίπες και τους καπνούς. Η δουλειά του διαδικτύου εν προκειμένω αρχίζει και σταματά στην πρώτη επαφή. Μιλήσαμε αρκετές ώρες για καπνούς και σχεδιαστές. Έμαθα αρκετά και ευχαριστώ τους συγκαπνιστές που μοιράστηκαν τη γνώση τους. Η κουβέντα (ευτυχώς) δεν περιορίστηκε στον καπνοσυριγγισμό. Συζητήσαμε, διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε κατά περιπτώσεις. Αυτό που θέλω να πω τόση ώρα είναι ότι πέρασα όμορφα το απόγευμα της Κυριακής. Και φαντάζομαι ότι η επόμενη συνάντηση θα είναι καλύτερη. Έχουμε αφήσει και ανοιχτές κουβέντες ;-).

Να' στε καλά. Χάρηκα που σας γνώρισα.

3 σχόλια:

bluesb είπε...

Φίλε pipesmoker,
ευχαριστώ θερμά για την ευγενική πρόσκληση στην όμορφη αυτή συνάντηση.
Πραγματικά πλέον το διαδίκτυο είναι σε θέση να μας φέρνει πιό κοντά.
Μετά από τόσα χρόνια μοναχικού καπνίσματος και αναζήτησης πληροφοριών, ήταν τεράστια η χαρά μου να κάθομαι με ζεστούς ανθρώπους και να συζητώ τόσο για το όμορφο χόμπι μας, όσο και για τόσα άλλα θέματα.
Είναι σημαντικότερο όλων, κατά την κρίση μου, ο σεβασμός προς τη γνώμη του άλλου. Συνήθως οι άνθρωποι προσποιούνται οτι ακούν το συνομιλητή τους, και απλά περιμένουν να μιλήσουν. Όχι μόνο στην τηλεόραση...
Ήταν πολύ όμορφο να παρατηρώ πως κάθε μέλος της όμορφης αυτής παρέας άκουγε πραγματικά, και κανείς δέ περίμενε πότε θα μιλήσει!
Έχουμε αφήσει ανοιχτές αρκετές κουβέντες, και ακόμα περισσότερες που δέ προλάβαμε να ανοίξουμε.
Χάρηκα και γώ τόσο που σας γνώρισα,εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα, και ελπίζω να καπνίσουμε και πάλι όλοι μαζί σύντομα.
Με νέους καπνούς :-))
Με τιμή, bluesb.

Demetres είπε...

In time, αγαπητέ bluesb. In time, που έλεγε και η Ρεγκ. Την επόμενη φορά πάμε να χαζέψουμε τις Ardor πριν τον καφέ.

Keep on puffin'

bluesb είπε...

Μήν ταξεις σ'άγιο κερί, σε παιδί παιχνίδι και σε...καπνιστή πίπας χάζεμα...Κινδυνεύουμε να μή πιούμε καφέ!
Smoke in peace.
Με τιμή, bluesb.