Κυριακή 20 Απριλίου 2008

H πρώτη churchwarden (περίπου)

Ήταν μέρα αγοράς. Από εκείνες που έχεις σκοτωθεί στη δουλειά από τα χαράματα και ευτυχώς τα μαγαζιά είναι ανοικτά μέχρι τις οκτώ. Στάση μετρό και αποφασίζεις να πας αντίθετα από το σπίτι. Κέντρο, στάση Παν/μιο. Μπαίνω στου κ. Ρέντζη. Ευγενής χαιρετισμός και καρφί στα συρτάρια των Stanwell. Είχα κοζάρει από καιρό μια κοντόχοντρη αμμοβολής. Αλλά δεν ήταν εκεί. Κάποιος μου την είχε κλέψει (χαρά στον που την έχει). Χάζεψα αρκετές. Καταλήγω, λοιπόν, σε τρεις. Το εξάγωνο αμμοβολής, τον γυριστό σκύλο και την παριστάνουσα κολοκύθα καίτοι ξύλινη. Με μη εξηγήσιμες διαδικασίες, επιλέγω το εξάγωνο. Έχω ήδη μια smooth Hexagon και είπα να τη ζευγαρώσω. Συνήθως οι αμμοβολής βγαίνουν με κάποιες πλευρές λείες, αλλά αυτή είχε λείο μόνο το χείλος.





Τη στιγμή που έβαζα την Calabash πίσω στη θέση της, παρατήρησα ότι εκεί υπήρχε ένα μακρύ επιστόμιο Stanwell. Απόρησα, καθ' ότι γνώριζα ότι μόνο οι HCA πωλούνται με διπλό επιστόμιο. Επιχείρησα να βάλω το εν λόγω επιστόμιο στην Calabash. Τέλεια εφαρμογή. Ρώτησα τον πωλητή αν η Stanwell βγάζει την Calabash με διπλό επιστόμιο. Ο πωλητής με παρέπεμψε στον κ. Ρέντζη, ο οποίος με πληροφόρησε ότι το επιστόμιο είναι όντως από HCA, αλλά ορφανό. Κατόπιν μου είπε ότι ταιριάζει σε όλες τις Stanwell, ότι μπορώ να επιλέξω όποια μου αρέσει και θα πάρω μαζί δωράκι το επιστόμιο. Αυτό που πάντα έψαχνα ήταν μια churchwarden με μεγάλο μπωλ. Και η μετατροπή της Hexagon σε churchwarden Hexagon έλαβε χώρα. Το κάπνισμά της (με οποιοδήποτε επιστόμιο) επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ποιότητα Stanwell. Εκτός αυτού, είναι πραγματικά ένα κόσμημα:




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Pipes , ενθουσιάστηκα με την churchwarden !!!!!!!!!!

H δεύτερη είναι ο σκύλος; Κατάλαβα καλά;

Για πες τιμές;

Demetres είπε...

Ο σκύλος παρέμεινε στο κατάστημα. Σε αυτό το post μόνο μία πίπα υπάρχει σε διαφορετικές φωτό. Για να δεις το σχήμα του σκύλου (bulldog), πήγαινε παρακάτω στο "καλημέρα σκύλε".

Τη συγκεκριμένη τη χτύπησα γύρω στα 75 (το επιστόμιο ήταν δωράκι και δεν προοριζόταν για αυτήν την πίπα, όπως είπα).

Αν σε ενδιαφέρουν οι churchwarden, πες μου και θα το ψάξω. Προς το παρόν, χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

Aν μπορείς ψαξ΄το κάποια στιγμή...

Κι εγώ χαιρετώ.

Demetres είπε...

Στείλε μου ένα email να μου πεις ακριβώς τι ζητάς. Για να περιορίσουμε λίγο το πεδίο. Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις, μεγάλο ή μικρό μπωλ, λεία ή αμμοβολής, με διπλό επιστόμιο ή μόνιμα churchwarden κλπ. Περιμένω μήνυμά σου.

Καλό Σαβ/κο. Την κάνω για ξενύχτι.

bluesb είπε...

Φίλε pipesmoker,
Αγόρασες μια πολύ όμορφη πίπα, και με φαντασία την έκανες και πολύ ιδιαίτερη. Μάλιστα, πολύ όμορφα.
Επίσης απ'όσο διαβάζω την πήρες και σε πολύ καλή τιμή.
Εύχομαι να την απολαύσεις, να καπνίζει γλυκά.
Χαιρετώ, bluesb

Demetres είπε...

Ευχαριστώ, bluesb. Είναι όμορφες οι churchwarden. Και άκρως χαλαρωτικές. Στις συνιστώ. Δεν μεταφέρονται εύκολα μόνο. Άσε που δεν μπορείς να τις καπνίσεις στον δρόμο. Με φαντάζεσαι στην Ιπποκράτους να περπατώ με μια τέτοια? Εκτός κι αν είμαι ο Frodo.

bluesb είπε...

Φίλε pipe smoker,
Ναι. Σε φαντάζομαι να περπατάς στην Ιπποκράτους καπνίζοντας την churchwarden...και σε κλάσματα δευτερολέπτου 100 ρουφιάνοι (συγνώμη συμπολίτες ήθελα να γράψω...αλλά δέ βοήθησε το πληκτρολόγιο στη συγκάλυψη!)έχουν ειδοποιήσει την Ασφάλεια οτι ένας περίεργος κυκλοφορεί.
Σε λίγα λεπτά, ωσπου να μπείς στο "καφέ του Κόσμου", σ'έχουν μαζέψει κουστουμαρισμένοι κύριοι γιατί είσαι politically incorrect και προσβάλλεις τα ήθη...
Και καταλήγεις κάπου να σε ανακρίνουν γιατί διαφέρεις! Ή ακόμα χειρότερα επειδή έχεις humor και κυκλοφόρησες έτσι!
Το παραπάνω σενάριο δέν ειναι διόλου απίθανο, πέρα απ'την πλάκα. Σίγουρα σε μια πόλη του Αμερικάνικου Νότου θα συνέβαινε έτσι με πιθανότητα 90%.Ίσως εδώ θα ήταν αρκετό για το μέσο περαστικό να γελάσει, να κοροϊδέψει και να νοιώσει ανώτερος!!!
Στην τελική ανάλυση, άν δέ σε γνώριζα και σε έβλεπα στην Ιπποκράτους έτσι, θα σε κέρναγα καφέ! Η τρέλλα μας ενώνει, όταν η απόσταση μας χωρίζει!
Συγνώμη που παρασύρθηκα πάλι.
Με τιμή, bluesb.

Demetres είπε...

H περιγραφή της συλλήψεώς μου με έκανε και γέλασα. Να' σαι καλά. Και δε σκιαζόμαστε. Κάπου είχα διαβάσει στο διαδίκτυο το εξής:

Pipe smokers will rule the world (if they don't run out of matches)!

bluesb είπε...

Ξέρεις, ίσως φτάσουμε να rule the world, για άσχετους λόγους.
Πιστεύω πως μας αφήνει τους περισσότερους αδιάφορους μια τέτοια προοπτική.
Αλλά...οι υπόλοιπες "ράτσες" δουλεύουν για μας χωρίς να το ξέρουν!
Οι καπνιστές τσιγάρου...θα πεθάνουν πολύ νωρίτερα γιατι αυτά που καπνίζουν ως γνωστό τους βλάπτουν!!!
Οι φανατικοί καπνιστές θα πεθάνουν γιατι θα συναγωνίζονται αλλήλους για το ποιός είναι πιό αναμάρτητος(ώς γνωστόν είναι κομπλεξικοί)
Οι υπόλοιποι που βαριούνται μονίμως και δέ βρίσκουν χαρά σε τίποτα, σε λίγα χρόνια θα μαραθούν και αυτοί. Οι μισοί θα βουλιάξουν στον καναπέ, οι άλλοι μισοί θα πνιγούν βλέποντας τηλεόραση...
Και γενικώς θα φτάσουμε, θέλω να πιστεύω και γώ, κάποτε να υπάρχουμε μόνο εμείς στον κόσμο!!!
Δέ θα χρειαζόμαστε νόμους, θα επιβάλλεται παντού το κάπνισμα πίπας!!!, θα τιμολογηθούν όλα τα καπνά με 0% φόρο.
Αν το καλοσκεφτείς, ο κόσμος θα ήταν παράδεισος!!!
Μου ρθε μια ιδέα.
Να γράψουμε ένα μικρό μυθιστόρημα περιγράφοντας ένα υποθετικό κόσμο που υπάρχουν μόνο τσιμπουκόφρονες!!!
Μάλιστα, μπορούμε να κάνουμε και ένα blog να συμπληρώνει ο καθείς ένα κομάτι στην ιστορία.
Με τιμή, bluesb.

Demetres είπε...

Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Πέρα από την πλάκα, το πρόβλημα αρχίζει όταν ο διπλανός πάει να σε πείσει ότι ζεις με λανθασμένο τρόπο. Δε θα καπνίσω σε σταθμό μετρό ή σε νοσοκομείο. Θα σεβαστώ σαφώς ένα παιδάκι δίπλα μου και θα φυσήξω τον καπνό από την άλλη. Αλλά όταν απρόσκλητος έρχεται κάποιος να με σώσει, αρχίζω να εκνευρίζομαι.

Ενδιαφέρουσα ιδέα. Λίγο χρονοβόρα και αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν έχω είναι χρόνος. Αν το αρχίσεις, σε ακολουθούμε, όμως (φαντάζομαι ένα post και πρόσκληση να συνεχίσει κάποιος με σχόλιο).

Smoke in Peace.