Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Το πρώτο 7-day set (ή μήπως το δεύτερο?)

Οι καπνιστές πίπας ξέρουν καλά τι λέω. Όλοι, κάποια στιγμή, αναζητούν ένα 7 day set. Πιο λιανά, ένα σετ για όλη την εβδομάδα. Άλλοι το αγοράζουν έτοιμο (θαυμαστά τα της Peterson της σειράς Sherlock Holmes από ρείκι και meerschaum και πιο θαυμαστά κάποιων τεχνιτών, όπως το volcano seven day set του Michael Parks), άλλοι το συμπληρώνουν σταδιακά με νέες αγορές. Στη δεύτερη περίπτωση, όλες οι πίπες πρέπει να έχουν κάποιο κοινό σημείο (ίδια εταιρία ή σχήμα). Αρχικά ο στόχος ήταν ένα seven day set από straight billiards. Δεν τον έχω εγκαταλείψει ακόμα (χρειάζομαι, απλά, άλλα 3 :-). Αλλά συνήθως πας όπως σε πάει. Και εδώ ήταν θέμα προτεραιοτήτων. Το πρώτο, βέβαια, seven-day set ήταν αυτό που συμπληρώθηκε από cobs, για αυτό και το ερωτηματικό στον τίτλο. Αλλά εδώ το ζήτημα είναι το ρείκι.

Από την πρώτη μέρα που κάπνισα μια Stanwell (το αγαπημένο μου cherrywood με τους άγρυπνους οφθαλμούς - στη μια του πλευρά, καθ' ότι η άλλη είναι η dark side of the moon), αποφάσισα να αποκτήσω περισσότερες. Πριν λίγο καιρό, απέκτησα το δίδυμο εξάγωνο, έκτο στη σειρά. Η έβδομη ήρθε πιο πρόσφατα, δώρο της καλής μου για το Πάσχα. Είναι μια πανέμορφη
Stanwell Zebrano 126. Η πίπα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως sandblasted horn. Το μοντέλο είναι σχεδιασμένο από τον Tom Eltang. Τώρα μπορώ πλέον να πω ότι έχω ένα Stanwell 7-day set. Ή, απλά, 7 stannies.


Η αμμοβολή στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι εκπληκτική. Οι φωτογραφίες σαφώς την αδικούν.


Η σειρά λέγεται zebrano, λόγω του δαχτυλιδιού από zebra wood:


Πάντα ήθελα να έχω μία καπνοσύριγγα με plateau rim, έστω κι αν δεν είναι χειροποίητη.


Κάτι μου λέει ότι αυτή η μικρή, κομψότατη καπνοσύριγγα θα είναι ιδανική για τα VA flakes μόλις στρωθεί. Για μια ακόμη φορά, το κορίτσι μου έδωσε ρέστα στην επιλογή.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική, Pipes, εκπληκτική....

Kαλησπέρα.

Demetres είπε...

Thanx, Fuji. Είναι από τις αγαπημένες μου. Καλημέρα.

bluesb είπε...

Αγαπητέ,
Απορώ πώς μου ξέφυγε!!!
Τί όμορφη πίπα είναι αυτή???
Α εσύ με παραπλανείς με καπνούς για να μή ματιάζω τις Stanwell σου νομίζω!!!!
Θα σε καταγγείλω δημοσίως, μέσω του δικού σου ιστολογίου!
Πραγματικά, είναι π-α-ν-έ-μ-ο-ρ-φ-η.
Εγώ, ώς πλήρως ματαιόδοξος και υπέρ-υλιστής τσιμπουκόφρων, θα σου ευχηθώ σύντομα να κάνεις το πρώτο σου σέτ 7 ημερών από stan, 4!!!!
Ωστε να έχεις ένα σέτ του μήνα!!!!
Πραγματικά το γούστο σου είναι πολύ καλό.
Εύχομαι να καπνίζει φανταστικά, να καπνίζει πιστά, και να καπνίζει...γλυκά!
Με τιμή, bluesb.

Demetres είπε...

Καλημέρα, bluesb. To 126 είναι όντως από τα πιο κομψά μοντέλα της Stanwell (βγαίνει και σε άφιλτρο FYI). Σε ευχαριστώ για την ευχή περί τεσσάρων 7 day sets. Κάτι μου λέει πως στο μέλλον (στο μακρινό μέλλον) θα πραγματωθεί. Τώρα, όσον αφορά στο γούστο, τα εύσημα είναι για την καλή μου, αφού η επιλογή ήταν δική της.

Smoke in peace.