Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Η κατασκευή των zippo

Μια που περιμένω τον πρώτο μου zippo pipe lighter, είπα να αναρτήσω ένα σχετικό βιντεάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=wQJ8RwJ9K4U

9 σχόλια:

bluesb είπε...

Εξαιρετικό το βίντεο, ευχαριστώ πραγματικά.
Πρόκειται για ένα προϊόν που συντρόφευσε πιστά τα εφηβικά μου χρόνια.
Με συναρπάζει πάντα στους zippo η απλότητα αυτή, και η λιτή αισθητική.
Χωρίς αμφιβολία, δέ μπορώ να σκεφθώ πιό αξιόπιστους αναπτήρες.
Εύχομαι να απολαύσεις το νέο σου απόκτημα!!!Και να απαρνηθείς πια τα σπίρτα... ;-)
Με τιμή,
bluesb

Demetres είπε...

Ε όχι και να απαρνηθώ τα σπίρτα ;-). Αλλά μάλλον το ζιπάκι θα με βολέψει για τις βόλτες μου.

vangelakas είπε...

Πολύ καλημέρα σας!

Πιστεύετε ότι η δι'ενός ζίππο καύσις , είναι η καλλίτερη;

Demetres είπε...

Καλησπέρα σας. Ακόμα τον περιμένω, δυστυχώς. Αλλά κατόπιν δοκιμής, θα σας πω. Μέχρι στιγμής, όσον αφορά στα σιγαρέττα, ο zippo κερδίζει τους bic, τα σπίρτα και κάποιους με υγραέριο.

bluesb είπε...

Προς απάντηση στον vangelakas :

Φίλτατε, άν μου επιτρέπεις, από τη δική μου εμπειρία, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Η καύση είναι πολύ πιό καλή χρησιμοποιώντας zippo για πίπα(είναι διαφορετικά σχεδιασμένος από τους κανονικούς, λογικά θα το έχεις υπ'όψιν).
Αυτό που εγώ προσωπικά δέ μπορώ να συνηθίσω μετά από τόσα χρόνια είναι η μυρωδιά του ζιπέλαιου...
Ο αναπτήρας είναι πάρα πολύ πρακτικός, η φλόγα πολύ πιο "γλυκειά" και βοηθά σε καλύτερο άναμα και πιό ομοιόμορφο, το ξύλο δέν έρχεται σε επαφή με τη φλόγα καθώς αυτή εφαρμόζεται κάθετα στην αξονική του μπώλ...
Είναι ο ιδανικός αναπτήρας, κατ' εμέ, αλλά δέν είναι ιδανικό το υγρό. Πραγματικά αλλοιώνει τη γεύση του καπνού. Ωστόσο η φωτιά είναι πιό απαλή, και η καύση καλύτερη. Μοιάζει με το σπίρτο, πολύ πιό βολικό. Ούτε το σπίρτο δε μπόρεσα να χρησιμοποιήσω, και αυτό μου αλλοιώνει τη γεύση...
Δέ ξέρω, είναι θέμα γούστου.
Σου προτείνω να δοκιμάσεις πάντως.
Αν δέ σε ενοχλήσει στην γεύση το ζιπέλαιο, δέ πιστεύω οτι θα βρείς καλύτερο τρόπο να ανάβεις την πίπα, στα λεφτά αυτά...
Έχω διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα για τον old boy της corona. Δουλεύει αλλοιώς και θεωρείται πολύ αξιόπιστος. Αλλά δέ μπορώ προς το παρόν να διαθέσω το απαιτούμενο ποσό (80 ευρώ περίπου) για να δοκιμάσω.
Αυτά τα ολίγα από εμένα.

vangelakas είπε...

bluesb, άν είναι νά δώκω 80 έουρος γιά έναν καινούριο ζίππο, τά δίνω γιά μιά ακόμα πίπα. (Άλλωστε έχω δύο ζίππο, προβλεπομένης μορφής, θεωρείς λοιπόν, ότι δέν ενδείκνυται μέ "παλιό", μέ τσιγαροζίππο νά ανάβουμε πίπα;)

Δέν γνωρίζω τήν μορφολογία ζίππο γιά πίπες - είμαι καινούριος στό κάπνισμα αυτό.

Νομίζω ωστόσο ότι θά μέ χαλάει η μυρωδιά τού ζιππέλαιου...

Demetres είπε...

Έχω προσπαθήσει να ανάψω πίπα με συμβατικό zippo πολλλάκις. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Όσο για τα 80 ευρώ, ο bluesb αναφέρεται στους old boy. Τους zippo τους βρίσκεις με 15 ευρώ. Όπως και να έχει, ακόμα να τον δοκιμάσω τον δικό μου. Έχει πέσει πολλή δουλειά και πρέπει να περιμένει. In time θα ενημερώσω, αν και ο bluesb ήδη έχει απαντήσει για τη συμπεριφορά του κατά το άναμμα καπνοσύριγγας. Και εμένα αυτό με κάνει επιφυλακτικό πάντως. Το ζιπέλαιο.

Γ.-Φοίβος Σαργέντης είπε...

Εγώ ανάβω πάντα με zippo pipe lighter. Απ' ότι θυμάμαι τον πήρα γύρω στα 30-40 ευρώ. Τον έχω σχεδόν δύο χρόνια και είναι εξαιρετικός.
Παλαιότερα άναβα με σπίρτα. Ο bluesb περιέγραψε πολύ σωστά το άναμμα και αναλυτικότατα. Το μόνο που θέλω να πω σχετικά είναι ότι και το σπίρτο, αν το βάζεις στο "τσαφ" πάνω στην πίπα, σου φέρνει μιά φαρμακίλα.
Αυτό που μου αρέσει πολύ στο zippo είναι ότι δεν τον πετάς (όπως τα σπίρτα) και γερνάει όμορφα αν δεν τον χάσεις.
Στο σχετικό βίντεο όμως, μπορώ να παρατηρήσω ότι αν ήμουν αυτός που θα διάλεγε τα ροδάκια, στο ένα μεροκάματο (και λιγότερο) θα είχα σαλτάρει.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Καλορίζικος (όταν σου έρθει)

Demetres είπε...

Φοίβο, χαιρετώ. Η εργασία τούτη επιβαρύνει όντως την ψυχική υγεία. Ίσως τόσο όσο η ενασχόληση με μπουκαλάκια επί δεκαετία σε εργαστήριο μοριακής βιολογίας. Ο zippo κατέφτασε προσφάτως. Και οι δικές μου εντυπώσεις ταυτίζονται με τις περιγραφές του bluesb. Έρχεται και η σχετική ανάρτηση.

Thanx για τα καλορίζικα.

Smoke in peace.