Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

O τέταρτος που έφτασε δεύτερος

Στην ουσία πρόκειται για δευτερογενή προσθήκη. Το νεότερο μέλος της συντροφιάς ήρθε τελευταίο στην παρέα. Αλλά οι Γάλλοι τον καθιέρωσαν ως ισάξιο συμπολεμιστή. Πέρσι αγόρασα τον ιερέα. Στα φετινά γενέθλια ήταν η καλή μου που πήρε -ως πάντα- πρωτοβουλία. Η ιστορία γνωστή. Βολτίτσα στο κέντρο και 2 βήματα επιλογής. Ο τελικός λόγος ανήκει σε εκείνη. Αυτή τη φορά υπήρξε μια διαφοροποίηση. Ενώ χάζευα τα γνωστά σχέδια (παραλλαγές του billiard κυρίως σε αμμοβολή), μου παρουσίασε τον νεαρό επίδοξο (και εν τέλει επάξιο) σωματοφύλακα. Ιδού ο Rusticated D’ Artagnan:









Η δεύτερη BC της σειράς Les Mousquetaires. Και το σπαθάκι στο επιστόμιο είναι από τα ωραία μπιχλιμπίδια της.
Το χρώμα της δεν είναι μαύρο, όπως του Aramis, αλλά βαθύ μπορντώ. Πάλι σκαλιστή, καθώς στη συγκεκριμένη σειρά, το rustication μου αρέσει περισσότερο από το λείο φινίρισμα. Δυστυχώς η θήκη βιβλιαράκι έρχεται μόνο με τις λείες, αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα με παρηγορεί.

Εξάλλου, τώρα με το καινούριο αυτοσχέδιο rack έχω πολλές θέσεις για τον θρασύτατο νεανία που εισέβαλε στη συλλογή μου και κομπάζει πλάι στα κλασικά μου billiards. Το σχήμα του είναι όντως πρωτότυπο. Ομοιάζει με πλώρη.



Χοντρά τοιχώματα εξασφαλίζουν χαμηλές θερμοκασίες.


Ακόμα στα πρώτα του καπνίσματα, δεν έχει βρει προφανώς την αληθινή αγάπη. Άλλωστε είναι πολύ νέος ακόμα. Κάτι μου λέει ότι θα κάνει καλή παρέα με τον ιερέα συνάδελφο. Ακόμα ένας. Οι υπόλοιποι δύο δεν μου άρεσαν παλιά, αλλά τώρα το μικρόβιο της πληρότητας έχει αρχίσει να δουλεύει και σε αυτό το μέτωπο. Για ακόμη μια φορά οι Γάλλοι δικαιολογούν τη συμπάθεια που τους έχω. Λίγο βαρύς ο νέος, βέβαια, αλλά ποτέ μου δεν θέλησα να δαγκώσω έναν σωματοφύλακα (το εν λόγω βίτσιο δεν υπάρχει καν στο DSM-IV ή στο ICD-10). Αυτήν την περίοδο περνά εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει στρώσιμο με ένα χαρμάνι Burley-VA. Ελπίζω να μην ξεχάσει την αποστολή του. Έχει άλλωστε ορκιστεί να με υπηρετεί.

2 σχόλια:

bluesb είπε...

Άλλος ένας! Άξιος, όπως και άξια η καλή σου για την όμορφη επιλογή!

Καλοκάπνιστη και αυτή pipe smoker, εύχομαι πολλά χρόνια αξιόλογης και πιστής "υπηρεσίας" στο νέο ιππότη.

Είναι ίσως περιττό να πώ πως περιμένω με αγωνία παρουσίαση του νέου αυτοσχέδιου "κάστρου".

Και επειδή τα πρωτόγονα ένστικτα δε με έχουν εγκαταλείψει ακόμη, περιμένω και μια φωτογραφία της γειτονιάς σου, ωστε να προσδιορίσω από που φυσάει ο άνεμος και φέρνει τόση έμπνευση και τόσες όμορφες πίπες. Και φυσικά να ψάξω για καταφύγιο και γώ κάπου εκεί κοντά!!!
Αστειεύομαι και πιστεύω γίνεται προφανές. :-)))

Καλά καπνίσματα, με υγεία.
Βασίλης.

Demetres είπε...

Thanx, bluesb. Το αυτοσχέδιο "κάστρο" θα αναρτηθεί σύντομα. Πρέπει να βρω χρόνο να τραβήξω καμια φωτογραφία. Όσο για την έμπνευση, κρίνοτας από τις τελευταίες προσθήκες στη συλλογή σου, είμαι σίγουρος ότι δε σου λείπει. Τελευταίως σε συντροφεύουν πανέμορφες "κυρίες".

Smoke in peace.