Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Δύο αγαπημένα σχέδια επί τρία

Τα γνωστά σχέδια. Πρώτα απ' όλα, το αγαπημένο ποκεράκι. Ή, αν θέλετε, cherrywood. Stanwell 207, ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τον Poul Winslow. Αυτή τη φορά από τη σειρά Rondo. Ήρθε από το ebay ακάπνιστη και έτοιμη για στρώσιμο. Πολύ καλή αμμοβολή, παραδόξως βαθειά για τη Stanwell με ένα δαχτυλίδι που στην αρχή ξενίζει, αλλά μετά το συνηθίζεις. Μία ώρα πριν λήξει η δημοπρασία, έβαλα ένα ευρώ παραπάνω από την τρέχουσα προσφορά και βγήκα έξω για σινεμαδάκι. Το βράδυ που γύρισα με περίμενε μια μικρή έκπληξη. Ένα email με πληροφορούσε ότι κέρδισα. Κανείς άλλος δεν μπήκε στον κόπο να τη διεκδικήσει περισσότερο, οπότε ήμουν ο ευτυχής κάτοχος. Η ραθυμία των υπολοίπων ωφέλησε τελικώς τον τυχοδιώκτη.






Πάμε παρακάτω. Ένα άλλο σχέδιο που έγινε προσφάτως αγαπημένο είναι το 126. Σχεδιασμένο από τον Tom Eltang, αυτό το μικρούλι horn είναι εξαιρετικό. Από τη σειρά Royal Guard, με το crowned S στην παλιά του εκδοχή. Αυτή τη φορά ήταν estate. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την έχει μάλλον περάσει με οινόπνευμα εξωτερικά και σίγουρα έχει φάει το buffing της ζωής της. Αυτό το υποθέτω, διότι η πίπα είναι εξαιρετικά ανοικτόχρωμη σε σχέση με τις καινούριες royal guard που έχω δει κατά καιρούς και το plateau στο rim μοιάζει κουρεμένο σαν γκαζόν. Όπως και να έχει, ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, καλά καθαρισμένη και σχεδόν έτοιμη για κάπνισμα. Το επιστόμιο των παλιών 126 είναι ελάχιστα διαφορετικό από εκείνο των καινούριων. Επίσης έχω την εντύπωση πως των παλιών είναι από εβονίτη και όχι ακρυλικό. Φιλτράτη, όπως και η παραπάνω 207, καπνίζει σαν Stanwell. Δηλαδή καπνίζει καλά.






Δύο ακόμα stannies, λοιπόν. Κάθε μία έρχεται τρίτη να κάνει παρέα στις άλλες δύο όμοιές της. Και η τάση προς Δανία συνεχίζει να μεγαλώνει.
SIFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: