Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Που να' σαι, ωρέ καπνιστή?

Εδώ και μήνες ψάχνω να βρω συγκαπνιστές καπνοσύριγγας. Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει δύο. Αν υπολογίσω και έναν παλιό φίλο, που του μπήκε το μικρόβιο τελευταία, πες τρεις. Αλλά τρεις σκάρτους, γιατί ο τελευταίος καπνίζει πίπα μόνο περιστασιακά για την ώρα. Βρισκόμαστε, λοιπόν, που και που, καπνίζουμε τις πίπες μας και τα λέμε, προς το παρόν ανά δύο. Συζητάμε πιο συχνά από το τηλέφωνο για καπνούς, μαγαζιά που ξετρυπώνει ο καθένας μας, καινούρια κομμάτια της συλλογής μας και τα συναφή. Βέβαια όλοι μας παίζουμε ερασιτεχνικά ακόμα. Μη φανταστείς κάποια τεράστια συλλογή με πλείστα ακριβά χειροποίητα κομμάτια. Από καπνούς, ο πιο έμπειρος, η αφεντιά μου, έχει δοκιμάσει καμιά δεκαριά μόνο. Στα πρώτα βήματα, λοιπόν.

Αναζητούνται καπνιστές πίπας, νέοι ή παλιοί, που αρέσκονται σε χαλαρές κουβέντες περί καπνίσματος. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρωτάρη καπνιστή να μάθει πέντε πραματάκια για την εκλεπτυσμένη αυτή συνήθεια, προτού καταστρέψει μια εν δυνάμει απολαυστική εμπειρία ή ακόμα και την πρώτη του πίπα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για έναν νέο καπνιστή, που ξέρει μόνο τα στοιχειώδη, να ακούσει τη γνώμη ενός παλαίμαχου για τα χαρμάνια, τα ρείκια και ό,τι μπορεί να έχει σχέση με το ευγενές αυτό βίτσιο. Το blog είναι ανοιχτό για όλους αυτούς. Περιμένω σχόλια. Ρωτήστε, πείτε γνώμες, μοιραστείτε πληροφορίες.


"Pipe smokers will rule the world... if they don't run out of matches."

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραία πρωτοβουλία...εμείς είμαστε μια παρέα από 4 καπνιστές πίπας...εγώ κακαπνίζω 5 χρόνια πια...παρραγγέλνουμε καπνούς από το εξωτερικό...άντε να οργανωθούμε και να κάνουμε κάτι...

Demetres είπε...

Thanx, rolling soul. Λέω από Σεπτέμβρη να κανονίσουμε καμιά συνάντηση εμείς, να τα πούμε. Αν έχετε όρεξη για κουβέντα με rookies, μπορούμε να το κάνουμε στυλ άτυπης λέσχης. Μπορεί να τα πούμε (διαδικτυακά ή μη), αν έχετε κέφι.

Pipe smokers will rule the world (if they don't run out of matches)!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι χρόνια καπνιστής πίπας καί θέλω νά ανταλλάξω απόψεις μέ άλλους φίλους γι αυτή τήν αγαπημένη συνήθεια

Demetres είπε...

Είσαι στο σωστό μέρος (ή τουλάχιστον σε ένα από τα σωστά μέρη). Από τη στιγμή που είσαι χρόνια καπνιστής, μπορείς να βοηθήσεις με πληροφορίες για καπνούς και μάρκες. Εσύ ποιους καπνούς προτιμάς? Ποιες μάρκες πίπας θεωρείς πιο αξιόπιστες?

Demetres είπε...

Συγκαπνιστή Peter, το προφίλ σου δεν μπορεί να εμφανιστεί. Ποιο είναι το blog σου?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αποκαλώντας με "σκάρτο", περιμένεις να μην σου πω ότι σκάρτος είσαι και φαίνεσαι;

Demetres είπε...

...και από τη μύτη κρέμεσαι, ρε. Αλλά σήμερα με έχεις καταπλήξει έτσι κι αλλιώς. Άσε που τείνεις να γίνεις σωστός καπνιστής. Μόλις έχεις πάρει το κραγιόν από τη χασκογελούσα ξανθούλα και είσαι έτοιμος να ζωγραφίσεις κεραυνό στο στήθος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ καπνίζω πια πίπα 13 χρόνια (με αυτήν ξεκίνησα). Στην αρχή μόνο πίπα, με την εξαίρεση του τρίμηνου του καλοκαιριού (λόγω ζέστης) που το γύριζα σε Royal Dutch Panatellas. Εκτός από τον πρωινό καφέ! Αργότερα, & για 9-10 χρόνια, έκανα & στριφτά (εκτός πρωινού καφέ πάντα) λόγω πολικού ψύχους στην νέα μου κατοικία - η πίπα θέλει χρόνο, & στους -20 δεν... Από πέρυσι το γύρισα σε πίπα μόνο (ε τώρα που είμαι μόνο στους -5...).

Παραδόξως ποτέ δεν έμαθα πολλά για τις πίπες, μόνο τα βασικά - κάτι το οποίο ελπίζω να αλλάξει διαβάζοντας συστηματικά το blog σου τώρα :). Καλή συνέχεια & καλή αντάμωση με τους υπόλοιπους.

Demetres είπε...

-20? Αυτό θα πει κρύο!

Καλώς ήρθες και καλή ανάγνωση.