Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Brebbia lover

Οι σειρές sabbiata και rocciata της Brebbia δε θεωρούνται high grade. Οι συγκεκριμένες σειρές είναι σχετικά φτηνές. Και όμως η Brebbia, με έδρα μια επαρχιακή πόλη, είναι μια φίρμα γνωστή σε όλον τον κόσμο. Ειδικά οι συγκεκριμένες σειρές είναι, κατά τη γνώμη μου, παρεξηγημένες. Σαφώς και στο επίπεδο των 40 ευρώ (η σειρά sabbiata) δεν περιμένει κανείς να βρει μια συλλεκτική πίπα. Αλλά σαφώς και μπορεί να αγοράσει μία όμορφη, κατάμαυρη καπνοσύριγγα αμμοβολής , ιδανική σύντροφο στα ταξίδια. Υπομονετική στην ενδεχόμενη κακομεταχείρισή της από τον πρωτάρη και ίσως απρόσεκτο καπνιστή. Θα γράψω για τις δύο Brebbia Sabbiata που κατέχω, εν καιρώ. Το θέμα είναι ότι το κάπνισμά τους με έκανε να αρχίσω να εκτιμώ τη συγκεκριμένη σειρά. Και μετά πέτυχα τη σειρά rocciata. Μία χαρακτηριστική τεχνική της Brebbia, που δίνει ένα απίθανο αποτέλεσμα στην όψη και την υφή. Ok, πολλές φίρμες παράγουν rusticated πίπες, αλλά το σκάλισμα στις Brebbia είναι απίθανο. Τώρα τελευταία έχω σταμπάρει δύο συγκεκριμένα κομμάτια, τα οποία δε νομίζω να ανήκουν στη σειρά rocciata, αλλά είναι σκαλισμένα με την ίδια τεχνική. Το πρώτο είναι το "first plum". Καταπληκτική ανάγλυφη επιφάνεια, με ψηλό μπωλ, πολύ όμορφο δέσιμο με ασήμι και περίτεχνο επιστόμιο. Η φωτογραφία είναι παρμένη από το www.smokingpipes.com, αλλά την έχω βρει σε ένα κατάστημα στην Ελλάδα και μάλιστα σχετικά φτηνά:


Η δεύτερη είναι η Brebbia Iceberg. Αυτή, δυστυχώς δεν την έχω βρει ακόμα σε κατάστημα εδώ, αλλά σίγουρα είναι στον κατάλογο των μελλοντικών αγορών:


Οι δύο παραπάνω πίπες, βέβαια, είναι λιγάκι τσιμπημένες στην τιμή λόγω πρωτότυπου σχεδίου και, στην περίπτωση της πρώτης, λόγω του ασημένιου πρόσθετου. Γενικά μιλώντας, όμως, αν κάποιος δε θέλει να διαθέσει πολλά χρήματα και ταυτόχρονα δεν είναι και πολύ προσεκτικός με τα πράγματά του, μια Brebbia Sabbiata (ή rocciata) είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: