Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Senior Pipe Reamer

Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καθαρίζεις το εσωτερικό του μπωλ από το περισσευούμενο καρβουνάκι (η εικόνα από το δίκτυο - βαριέμαι να φωτογραφίζω τώρα).

Εξαιρετικά χρήσιμο και πολύ πιο εύκολο στη χρήση απ' όσο νόμιζα. Μην το φοβάστε. Απλά θέλει προσοχή αν, καθώς αυξάνετε τη λεπιδοφόρο περίμετρο, συναντήσετε σθεναρή αντίσταση. Κάθε τόσο καλό είναι να ελέγχετε το πάχος του καρβουνακίου. Προσοχή στις εστίες με κατά μήκος διακυμάνσεις στη διατομή (τις αγοράσατε έτσι, ώστε να μην έχουν κυλινδρικό θάλαμο). Πχ σε ένα dublin με κωνικό μπωλ προτιμήστε ένα μαχαιράκι με στρογγυλεμένη μύτη (αν δεν έχετε εμπειρία, βέβαια, προτιμήστε έναν ειδικό). Σε γενικές γραμμές ο SPR δουλεύει καλά (με λίγη προσοχή και σε ασύμμετρα μπωλ). Βέβαια, μια καλή στρογγυλεμένη λεπίδα για τις λεπτομέρειες και για τον πάτο του μπωλ ως επικουρικό εργαλείο χρειάζεται. Νομίζω πως αν κάποιος έχει αυτά, τη δουλειά του την κάνει.

Παλαιότερα είχα την εντύπωση ότι τα περί καπνοσύριγγας συμπράγκαλα (καπνοσυριγγοτσουμπλέκια: κατηγορία εντός της οποίας εμπίπτει και ο SPR) δεν ήταν απαραίτητα. Αυτό είναι ένα καπνοσυριγγοτσουμπλέκι, όμως, το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία της καπνοσύριγγας. Το κόστος σχετικά μικρό (περίπου 20 ευρώ) και το όφελος αρκετά υπολογίσιμο: ισοπαχές καρβουνάκι, κατά τα γούστα του καθενός, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά στον χρόνο ή στην καταστολή της ενδεχόμενης αυόρμητης ατζαμοσύνης.

Αυτά τα λίγα σήμερα. Καπνίζετε εν ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: